Пасхальне богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Житомира 2020!

19.04.2020

19 квітня 2020 року, вся повнота світового Православ'я відзначає найбільше християнське свято - Господню Пасху, Світле Христове Воскресіння.

В усіх храмах та соборах міста Житомира, з нагоди цієї великої події відбулись урочисті нічні богослужіння. Перед початком Пасхального служіння в місто прибув святий благодатний вогонь, який було доставлено із святого граду Єрусалим. Духовенство Житомира взявши святиню принесли її у кожен храм міста.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі торжественне Пасхальне богослужіння очолив Високопреосвященніший Никодим, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський. Владиці під час молитви співслужили священики та диякони храму.

Рівно опівночі навколо стін кафедрального собору було звершено традиційний Пасхальний хресний хід. На паперті храму було вперше проголошено "Христос Воскрес! Воїстину Воскрес!".

Незвичною особливістю цієї благодатної ночі стала відсутність людей у соборі, повязано це із особливими карантинними нормами в зв'язку з поширенням епідемії COVID-19. Для тих, хто залишився вдома було організовано on-line трансляції на Житомирському телеканалі СК-1 та у мережі Facebook.

На завершення богослужіння митрополит Никодим освятив артос та прочитав молитви на освячення приношень пасхальних корзин. У своєму слові зверненому до православних міста Житомира Владика привітав усіх із Світлим Христовим Воскресінням, побажав мудрості, терпіння, крепості, міцного здоров'я та Божого благословіння.

Прес-служба Житомирської єпархії.













































Роздiл: 
Новости Епархии